Kom med til indvielsen af Oluf Bagers Plads

Realdania By & Byg indvier Oluf Bagers Plads i Odense - et nyt byrum og to nye bygninger, som skal bygge bro mellem de historiske bykvarterer og den nye bydel i Thomas B. Thriges Gade projektet.

Det sker fredag den 22. marts kl. 14.00-17.00. 

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne.

Program
14.00-14.05: Velkomst ved Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg.
14.05-14.10: Tale ved Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.
14.10-17.00: Bygningerne og pladsen kan opleves:

Den nyopførte bygning på Oluf Bagers Plads nr. 2. Bygningen står mellem renæssancebygninge Oluf Bagers Mødrene Gård og de nyopførte arealer på Thomas B. Thriges Gade-arealet. Huset er på 190 m2 og opført i to etager for at spejle omkringliggende ejendomme. Efter indvielsen vil bygningen blive lejet ud til erhvervsformål.

Den nyopførte bygning på Oluf Bagers Plads nr. 4-8. Bygningen er opført i relation til OBP nr. 2 for at skabe størst mulig sammenhæng omkring pladsen og for at sikre de bymæssige kvaliteter i området. Bygningen er i fire etager, og indeholder 3 lejligheder på i alt 457 m2, et erhvervslejemål i stueetagen på 166 m2 og kælder på 166 m2. Bygningen er solgt til en privat investor, som overtager bygningen 1. april. Til åbent hus-arrangementet vil det være muligt at se stueetagen samt lejligheden på 1. etage.

Pladsen, som er tænkt i sammenhæng med de to huse og er opført som en samlet skulpturel form. Pladsens form og udtryk relaterer sig til de omkringliggende bygninger og arealer. Pladsen er på 325 m2. Pladsen overdrages ifm. indvielsen til Odense Kommune.

Restaurant Oluf Bagers Gård vil desuden have en madbod i gården, hvor der kan købes grillede pølser, øl og vand. 

Oluf Bagers Plads

Oluf Bagers Plads er anlagt af Realdania By & Byg og er en brik i samarbejdet mellem foreningen Realdania og Odense Kommune om det store byomdannelsesområde ”Fra Gade til By”. Et område på over 50.000 kvm, som er skabt efter nedlæggelsen af byens firesporede Thomas B. Thriges Gade, der i 1960’erne blev anlagt tværs igennem byens midte.

Oluf Bagers Plads er opkaldt efter en af byens hedengangne storkøbmænd - Oluf Bager - og centralt placeret midt imellem byens historiske bykvarterer og en ny spirende bydel. Et lille byrum og to nye bygninger, der som et hængsel mellem nyt og gammelt skal være med til at genskabe sammenhængskraften i den fynske hovedstad.

Her finder du Oluf Bagers Plads

Indgang til pladsen kan se via porten ved Nørregade 29 eller via Hans Jensens Stræde. Kommer du i bil, kan du parkere i p-huset under Odeon. Brug opgang P-14 - så kommer du direkte op til Oluf Bagers Plads.

Find vej: https://goo.gl/maps/HceJGAhnmm42

Se filmen om Oluf Bagers Plads - fra byggeplads til færdigt byggeri

Hvem er Realdania By & Byg?

Realdania By & Byg fører foreningen Realdanias mission og strategier om livskvalitet i det byggede miljø ud i livet gennem ejerskab af bygninger og arealer til byudvikling. 

Ejerskabet giver os mulighed for at gennemføre nybyggeri og følge byggeeksperimenter i fuld skala og for at udvikle og realisere visionerne for fremtidens byliv i arealudviklingsselskaber med danske kommuner og andre investorer. Vores samling af unikke historiske ejendomme rummer væsentlige eksempler på arkitektur og byggeskik fra middelalder til nutid, og vi giver interesserede mulighed for at komme helt tæt på restaureringen og vedligeholdelsen af de historiske bygninger.

Læs mere om Realdania By & Byg

Vil du opleve enestående dansk arkitektur og eksperimenterende byggeri?

Realdania By & Byg Klubben giver adgang til oplevelser i Realdania By & Bygs portefølje af mere end 60 enestående eksempler på arkitektur og byggestil over hele landet. Oplev f.eks. Skagen Grå Fyr, Arne Jacobsens eget hus i Klampenborg, Odense Adelige Jomfrukloster og den nyerhvervede Bent Madsens Gård i Dreslette ved Haarby. 

Klubben følger desuden Realdania By & Bygs projekter på helt tæt hold - før, under og efter arbejdet udføres. 

Læs mere om Realdania By & Byg Klubben